Woensdag 31 mei 2023
Op 31 mei 1977, vandaag 46 jaar geleden, is Danny Polvliet geboren in Middelburg (Zeeland). We kennen hem onder zijn artiestennaam: Danny Vera. Met het nummer ‘Roller Coaster’ wist Danny in 2019 wekenlang, maandenlang, in de top 40 te vertoeven.
In 2021 trad Danny Vera, samen met Barry Hay (Golden Earring) op in het tv programma ‘Matthijs gaat door’. Matthijs van Nieuwkerk was in die dagen nog een populaire en veel-geprezen programma maker bij de publieke omroep. Hay en Vera vertolkten bij die gelegenheid ‘Spirit In The Sky’, in 1970 een hit voor Norman Greenbaum.
Barry Hay, Danny Vera, Spirit in the sky, 2021

HK 695, 30 mei 2023
“Otis Redding is de meester in het presenteren van de ballade als circusnummer en dat bedoel ik heel positief”.
Raymond van het Groenewoud, in interview met Edwin Ammerlaan, Oor, 23 maart 1991, 33
Maarten Blokdijk en vooral Eric van den Berg ben ik meer dan erkentelijk dat ze me in de periode november 2009 – februari 2013 geholpen hebben met het opzetten en online houden van een website. Ton van Santen is verantwoordelijk voor de techniek van de nieuwe site, waar ik bijzonder gelukkig mee ben. Heel veel dank. Waar zou ik nu zijn zonder Ton van Santen, Harry van den Berg en mijn neef Marc in Heemstede die me momenteel geweldig helpt....
Iedere auteur vindt het plezierig als er op zijn werk gereageerd wordt. Dat geldt ook voor mij. Laat me weten wat je van de artikelen vindt. Ook als je kritiek hebt of weet dat de feiten niet juist zijn. Ik ben er nog steeds op uit te leren. Relevante aanvullingen zal ik onder een artikel plaatsen.
Regelmatig controleer ik of bepaalde filmpjes nog steeds te zien zijn door op de oranje-gekleurde letters te klikken. Dat is niet altijd het geval. Elke dag komen er enorme hoeveelheden clips bij, maar er verdwijnen er ook heel wat. Als je constateert dat een clip er niet meer is, laat het me svp dan weten, dan kan ik die hopelijk vervangen door een nieuwe ‘verbinding’. Als je zelf interessante ervaringen in de popmuziek hebt, neem contact met me op. Vragen en reacties probeer ik op de kortste termijn te beantwoorden.
Welkom op de website van Harry Knipschild.
In november 2009 ben ik met een eigen website begonnen. Gewoon door er het eerste artikel op de plaatsen (‘Een bijzonder interview met Phil Spector’). Vervolgens heb ik geprobeerd er wekelijks een nieuw item op te zetten. Meestal een verhaal uit de geschiedenis van de popmuziek, maar soms bijvoorbeeld ook een missie- of reisverhaal.
Als ik het te druk had, of als er iets anders aan de hand was, kon ik gelukkig putten uit een aantal eerder geschreven artikelen over diverse onderwerpen.
Op 7 oktober 2010 was de presentatie van mijn eerste boek over de geschiedenis van de popmuziek (Money Money Money?). Die vond plaats in boekhandel De Kler (Breestraat, Leiden). Het eerste exemplaar mocht ik overhandigen aan Leo Blokhuis. Er waren ongeveer honderd mensen aanwezig. Kees de Bakker (uitgeverij Conserve) liet er, zonder dat ik het merkte, opnamen van maken. Als je hier klikt vind je mijn presentatie, hier de reactie van Leo Blokhuis en hier commentaar van Klaas van der Wal (1949-2018, Shocking Blue), Henk Smitskamp (o.a. Motions, Shocking Blue, Sandy Coast, Livin' Blues), Ton van der Kleij (1949-2015, Earth & Fire), Hans Rouw (Radio West) en Kick Klimbie (EMI/Bovema Records).
Kees de Bakker kwam op het idee de opnamen op YouTube te plaatsen, met ‘Venus’ van Shocking Blue als intro. Ik moest het indertijd zelf ontdekken.
Website gearchiveerd door Koninklijke Bibliotheek in Den Haag
Op 15 januari 2016 ontving ik onderstaand bericht van de Koninklijke Bibliotheek:
“In het kader van het initiatief van de Koninklijke Bibliotheek (KB) om een selectie van Nederlandse websites te bewaren voor toekomstig onderzoek, willen wij ook uw website archiveren en voor de lange termijn bewaren.
Websites bevatten vaak waardevolle informatie die niet analoog verschijnt en die ten gevolge van de grote ‘omloopsnelheid’ het risico loopt voorgoed verloren te gaan. Dat websites als ‘digitaal erfgoed’ het behouden waard zijn, is internationaal erkend in het Unesco Charter on the Preservation of the Digital Heritage uit 2003. Het signaleert dat digitaal erfgoed verloren dreigt te gaan en dat het bewaren daarvan voor gebruik door de huidige en toekomstige generatie onderzoekers zeer urgent is.
De KB ziet het als haar taak om ook websites duurzaam te bewaren en raadpleegbaar te houden voor toekomstige generaties en ze te behoeden voor verlies door bijvoorbeeld technologische veroudering.
Om die reden archiveert de KB websites die als verzameling een representatief beeld geven van de Nederlandse cultuur, geschiedenis en samenleving op het internet.
Uw website zal daartoe gearchiveerd en duurzaam opgeslagen worden. Het archiveren zal voor het eerst gebeuren vanaf 14 februari 2016. Daarna zullen regelmatig opeenvolgende versies opgenomen worden. De archiefversies worden beschikbaar gesteld aan een algemeen publiek via de website van de KB”.
De meest recente mij bekende versie van deze website (nummer 6779) is gedateerd 31 december 2021.
Bovenstaande boeken zijn in druk verschenen.
In december 2021 heeft het Boudewijn Büch Gezelschap een boekje gedrukt en uitgegeven, Roy Orbison en Boudewijn Büch. De tekst is van mijn hand.
Wil je mijn boek over Hubert Kallen (2014-2016, dertig hoofdstukken) lezen, klik dan hier.
Wil je mijn boek (proefschrift, 2005) over Ferdinand Hamer lezen klik dan hier.